Kompromisszió

Kompromisszió

Kompromisszió

Mi az a kompromisszió?

2020. augusztus 12. - Koskovics Éva 2

kollazs_kep.jpg

Kompromisszum és misszió, ebből lett a szóösszetétel, az együttműködésünk és a blogunk hívószava. 

Ami a kompromisszumot illeti, mindannyian már az óvodában megtanultuk, hogy „okos enged, szamár szenved”, viszont kevesen tudjuk ezt jól megvalósítani felnőttként a mindennapokban. Valószínűleg mindenkinek át kell mennie egy érési folyamaton, túl kell esnie a kommunikáció, egyezkedés területén is egyfajta „kamaszkoron”. Ilyenkor az egyéni érdekérvényesítés, a saját értékek meghatározása, az azokhoz való ragaszkodás a domináns motorja a cselekvésnek és csak ezután születik meg a nyitottság a mások szempontjait is figyelembe vevő, harmonikusabb egyeztetési módok felé. Éppen olyan nagy baj, ha valaki elnyomja, nem tudatosítja a saját érdekeit magában és örökösen, összeszorított foggal enged, mint az, ha valaki benne ragad az éretlen, önző fázisban. Mindezt meg lehet tanulni és szükséges is megtanulni, ha boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágyunk. A cél szinte mindig ugyanaz, a lelke mélyén minden ember vágyik a szeretetre, boldog szeretne lenni, biztonságban szeretné tudni magát és a szeretteit, megbecsülésre vágyik. Annak tudatosítása és elfogadása, hogy a vitában velem szemben állóban is éppen ez munkál, már önmagában nagy lépés a sikeres megegyezés felé. 

Hiszünk a harmóniában, a békés megegyezésben és küldetésünknek tekintjük, hogy minél többen megértsék, megtapasztalják az ennek jegyében hozott döntések, megállapodások eredményességét. Sok a megromlott kapcsolat, sok a megértésre, támogatásra, útmutatásra szoruló ember. Szeretnénk ott lenni, ahol szükség és igény van a segítségünkre, a szemléletünkre, ezért kezdtünk el együtt dolgozni. 

Három nő, három anya, három feleség, három különböző területről jövő szakember áll a kompromisszió mögött és összesen legalább 50 év tapasztalat. Három különböző évtizedet képviselünk, ami az életkorunkat illeti, másféle problémák, másféle látásmód jellemzi a harmincast, a negyvenest, az ötvenest. Szakterületeink a mediáció, a szociálpedagógia, a jog, a gazdálkodás-pénzügy, a coaching, a szervezetfejlesztés. Mindhárman értünk több idegen nyelven, nyitottak vagyunk az új módszerek iránt, folyamatosan képezzük magunkat. Eszközünk a személyes konzultáció és a nyilvános előadás, beszélgetés. Egyikünk inkább párkapcsolati és egyéni szinten, másik elsősorban a család oldaláról közelít inkább a kérdéseket, míg a harmadik a közösségi, társadalmi dimenziók felé is nyit, összefüggéseiben kezel sok témát. Folyamatos kommunikáció és kompromisszum jellemzi a mi együttműkődésünket is. 

Indulásnak ennyi. Innen folytatjuk. Tartsatok velünk!

 

Fekete V. Olga

A bejegyzés trackback címe:

https://kompromisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr2216133538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása