Kompromisszió

Kompromisszió

Kompromisszió

Konzultációs napra? Épp most? IGEN!

Használd ki azt, ami éppen most van! Segítünk rendet tenni magadban!

2020. november 01. - Szilvássy Rita

Az előttünk álló, elvégzendő feladatok, szükséges lépések elől a legegyszerűbb elmenekülési forma a kifogás. Ez az a téma, amit senkinek nem kell bemutatni.

Ismert a mondás: aki meg akarja oldani a problémát, az megoldást talál, aki nem, az kifogást.

A körülöttünk lévő nehéz helyzet sok kérdést vet fel mindannyiunkban. Nemcsak a mindennapi életvitelünk terén, hanem anyagi síkon is. Saját kifogásainkat most aztán tényleg könnyű elhinni, hiszen most aztán tényleg nehéz és most aztán tényleg nem tudok "tenni semmit"...  Dehogynem. Sőt, bizonyos szempontból most lehet igazán tenni. Magadért, a kapcsolataidért, a körülötted lévőkért. Aki még bátrabb, az megpróbálja a mögöttes összefüggéseket is feltérképzeni.

A Konzultációs napon 3 szakember egyszerre hallgat meg és kérdéseivel illetve tanácsaival segít eligazodni abban, hogy az általad felvetett kérdésre, problémás helyzetre megkapd a választ: hogyan tovább? Koskovics Éva (közgazdász. coach), Dr. Fekete Olga (ügyvéd, mediátor) és Szilvássy Rita (jogász, mediátor, szociálpedagógus), nyújtják Neked ezt a kiemelkedő lehetőséget. Szakterületeink: coaching, kommunikáció, érzelmi intelligencia, konfliktusmegoldás, mediáció, vagyis közvetítés, válási mediáció, egyéni konfliktuskezelés, jogi kérdések, családi kapcsolatok, pénzügyi tudatosság.

Mi, a Kompromisszió tagjai éppen ebben a különös helyzetben gondoljuk úgy, hogy igazán jól jönne egy problématisztázó lehetőség. Miért? Azért, mert olyan különös időket élünk, amikor lehetőségünk van az eddigiektől eltérő, más szempontból nézni saját magunkat és a környezetünket. Van, aki eddig is megtette ezt, annak most talàn kevésbé félelmetes ez a más nézőpont.

Viszont sokan vannak, akik eddig ennek mereven ellenálltak. De a különleges helyzet egyik hozadéka az, hogy amit nem lépünk meg saját maguktól, abba kényszerűen bele leszünk tolva. 

123134275_157073419443405_8057911583012697135_n.png

(A kép saját illusztrációnk.)

Úgy is mondhatnánk, hogy teher alatt nő a pálma, és teher most van, bőségesen. Próbára vannak téve emberi kapcsolataink, anyagi lehetőségeink, kitartásunk, türelmünk.

Tehát mi úgy gondoljuk, hogy igen, éppen most kell konzultációs napot tartani, tehát most kell lehetőséget adni azoknak, akik nyitott szemmel vannak, a lehetőségekhez képest szeretnék maguk irányítani az életüket. Most kell szakmai tanácsokkal szolgálni azoknak, akik nyitottak rá, akik ki szeretnék használni a jelenlegi helyzetet és nem elbújni előle. 

Azoknak, akik nem kifogásokat keresnek, hanem nyíltan és bátran felteszik a kérdést maguknak:

Hogyan tovább?

Merre kell mennem?

Hogyan vagyok jelen a kapcsolataimban?

Hogyan vagyok jelen a konfliktusaimban?

Mi az, amin változtatnom kell?

 

Sőt, bátrak annyira, hogy ehhez külső nézőpontokat, szakmai iránymutatást is elfogadjanak.

 

Gyere el, ha már megvan az irányod, csak még nem egészen tiszta a célodhoz vezető út.

Gyere el, ha tisztázni szeretnéd a célt saját magadban, és ehhez jól jön 3 külső, szakmai nézőpont.

Gyere el, ha nagy a zavar Benned és nem látod, hogy erre van az előre. 

 

A konzultációs napon részt lehet venni on-line formában is. Ez egyrészt biztonságot nyújt azoknak, akik most kerülik a személyes találkozásokat. Továbbá nagy előnyt jelent a vidéken, a fővárostól távolabb élőknek is - tehát ez sem lehet kifogás! :)

Ha kiváncsi vagy korábbi előadásunkra, nézd meg az erről készült videót! Beszéljük meg - de hogyan? 

 

dr. Szilvássy Rita mediátor

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kompromisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr3716268236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása